€11,35 BESTELNUMMER #250
Paperback 80 pp, 170 x 240 mm.
Paul Fennis
Oud-Zuid, Beelden uit het verleden


Met uitzondering van de Rivierenbuurt beslaat Oud-Zuid het gehele gebied van Buitensingel tot Buitenveldert. Naast de sjieke buurten bij het Concertgebouw, het Vondelpark, de Apollolaan en Beethovenstraat liggen er ook echte volksbuurten bij het Stadion en langs de Schinkel. De afwisseling in architectuur en bewoners maakt Oud-Zuid tot een van de aantrekkelijkste delen van Amsterdam. Sinds de eeuwwisseling is Oud-Zuid op honderden ansichtenkaarten afgebeeld. Zij vormen de basis voor dit deel van 100 Jaar Verandering in Beeld.

Ook deze keer is het Paul Fennis bij talloze ansichten gelukt dezelfde plek en hetzelfde camerastandpunt terug te vinden. Kijk en vergelijk de ruim vijftig oude ansichten van de Vondelpark-, Stadion-, Schinkel- en Hoofddorppleinbuurt. ± 1920: Het Willemsparkstation bij de Amstelveenseweg richting Huis van Bewaring. Het station werd op 1 mei 1915 geopend als Station Willemspark. Sinds 15 mei 1933 heet dit het Haarlemmermeerstation. Het ontwerp is van K.P.C. de Bazel en het werd uitgevoerd door architect H. van Emmerik.


Te bestellen door overmaking van €11,35 naar NL54ABNA0988263815 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #250 en uw postcode + huisnummer.


Oud-Zuid en de Pijp