Uitgeverij René de Milliano
€8,85 BESTELNUMMER #052
Paperback 68 pp, 170 x 240 mm.
René de Milliano
Zomer in de pijp, beelden uit het verleden
De Pijp is een leuke buurt om te wonen, zeker in de zomer. Zomaar een fotoboek met ruim honderd zonnige foto’ s van een bekende volksbuurt en de mensen die er wonen. Naast Amstel, Boerenwetering, Albert Cuyp en Sarphatipark, voert de auteur u langs de buurtstraten die de Pijp van noord naar zuid doorsnijden, dwars op de beruchte lange, smalle straten... De tekst bestaat uit een aantal wandelroutes met Met een apart fotokatern gewijd aan het Sarphatipark De Hemonystraat is een van de allereerste straten in de Pijp die als voetgangersgebied aangelegd is.

Sinds kort kunt u van de Stadhouderskade binnendoor naar de Diamantbuurt lopen. Met de onderdoorgang in de recente nieuwbouw heeft Jacob Isaraëlde Haan (van ”Pijpelijntjes”) eindelijk een straat naar zich vernoemd gekregen en kunt u rechtstreeks doorsteken naar de Rustenburgerstraat en de lage huisjes van de ZuidoostPijp. Bij de Smaragdstraat met zijn fraaie badhuis bent u bij de Amsterdamse School beland. Het grootste deel van deze monumentale wijk strekt zich aan de andere kant van de Van Woustraat uit - te bereiken via de Carillonstraat aan de achterkant van het badhuis...


Te bestellen door overmaking van €8,85 naar NL02ASNB0950422452 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #052 en uw postcode + huisnummer.


Oud-Zuid en de Pijp