Uitgeverij René de Milliano
€19,95 BESTELNUMMER #410
Paperback 112 pp, 245 x 225 mm.
Werner Löwenhardt
Ik houd niet van reizen in oorlogstijd
Werner Löwenhardt werd in 1919 in Dortmund-Lindenhorst geboren als jongste zoon van Adolf Löwenhardt en Julia ten Brink. Vader Adolf en diens acht broers hebben allen in de Eerste Wereldoorlog hun Duitse vaderland gediend. Een familieportret toont grootmoeder Thérèse Löwenhardt-Meyer tussen haar negen zoons met Adolf recht boven haar.

Werner vluchtte in 1935 uit nazi-Duitsland naar familie in Enschede waar hij een carrière als graficus startte. Tijdens de Duitse bezetting werd hij in een werkkamp in Ede geplaatst en vandaar overgebracht naar Westerbork waar de Nederlandse regering gevluchte Duitse joden opgevangen had maar dat in de oorlog door de SS als doorgangskamp werd gebruikt. Elke dinsdag vertrok er een trein vol joodse gevangenen uit Westerbork ‘naar het Oosten’. Werner wist dank zij zijn tekentalent uit die trein te blijven en de holocaust te overleven.

Als enige overlevende van zijn familie leeft Werner elke minuut van de dag met zijn 42 vermoorde verwanten. Dit familiealbum is aan hen opgedragen en belicht de absurditeiten van de jodenvervolging en de gebeurtenissen die er toe leidden. Behalve een fascinerende familiegeschiedenis geeft dit boek een praktisch compleet overzicht van zijn tekentalent.


Te bestellen door overmaking van €19,50 naar NL02ASNB0950422452 van René de Milliano te Alkmaar o.v.v. bestelnummer #410 en uw postcode + huisnummer.
Joods Amsterdam